Koření jednodruhové, Strana 2

Stránka 2 z 4 - 69 položek celkem

Cena

45350
145350
Hřebíček mletý
45 Kč

Hřebíček se používá ke kořenění sladkých potravin, rýže a masa. Pro své výrazné aroma je i součástí mnoha aromatických směsí. Hřebíček má nasládlou chuť, která často přechází do chutě hořké. Obejm: 60ml

Kód: 022
Chilli drcené
45 Kč

Jedná se o malé světlejší papričky se silnou vůní. Tyto feferonky jsou ostré odrůdy zpravidla vytrvalých kořeninových paprik, kterých je celá škála. Za svou pálivou chuť vděčí látce kapsaicin, která se dobře rozpouští v tucích, takže pro zahnání akutního pocitu pálení v ústech nejlépe pomůže sklenka mléka. Obejm: 60ml

Kód: 008
Chilli mleté
45 Kč

Jedná se o malé světlejší papričky se silnou vůní. Tyto feferonky jsou ostré odrůdy zpravidla vytrvalých kořeninových paprik, kterých je celá škála. Za svou pálivou chuť vděčí látce kapsaicin, která se dobře rozpouští v tucích, takže pro zahnání akutního pocitu pálení v ústech nejlépe pomůže sklenka mléka. Objem: 60ml

Kód: 009
Chilli papričky
45 Kč

Jedná se o malé světlejší papričky se silnou vůní. Tyto feferonky jsou ostré odrůdy zpravidla vytrvalých kořeninových paprik, kterých je celá škála. Za svou pálivou chuť vděčí látce kapsaicin, která se dobře rozpouští v tucích, takže pro zahnání akutního pocitu pálení v ústech nejlépe pomůže sklenka mléka. Objem: 60ml

Kód: 010
Jalovec celý
45 Kč

Modro-černé plody svíravé chuti, běžně známé jako "jalovec", jsou příliš hořké, aby se jedly syrové a jsou obvykle prodávány sušené jako koření a použity k dochucení masa, omáček a nádivek. Jsou obvykle použity rozdrcené k uvolnění jejich chuti. Větvičky se používají k dochucení ginu. Objem: 60ml

Kód: 023
Jalovec mletý
45 Kč

Modro-černé plody svíravé chuti, běžně známé jako "jalovec", jsou příliš hořké, aby se jedly syrové a jsou obvykle prodávány sušené jako koření a použity k dochucení masa, omáček a nádivek. Jsou obvykle použity rozdrcené k uvolnění jejich chuti. Větvičky se používají k dochucení ginu. Objem: 60ml

Kód: 024
Kardamon
Kardamon
Skladem
45 Kč

Podle způsobu zpracování známe kardamom bělený a nebělený, celý nebo i mletý. Semena kardamomu mají silnou kafrovitou vůni a palčivou chuť. Na Středním východě se přidává do čaje a v Egyptě do kávy. U nás se nejčastěji používá do sladkého pečiva (perníky, koláčky) a malém množství do uzenin. Objem: 60ml

Kód: 025
45 Kč

Objem: 60ml

Kód: 228
Kmín celý
45 Kč

Kmín je známý především jako kuchyňské koření a zároveň jako lék už od ranného středověku.Kmín známe především jako tradiční koření, ale méně se ví o jeho léčivých účincích. Kmín mletý nebo drcený přidáváme do všech polévek a jídel z „nadýmavých“ zelenin, tím předcházíme zažíva­cím potížím. Objem: 60ml

Kód: 027
Kmín mletý
45 Kč

Kmín je známý především jako kuchyňské koření a zároveň jako lék už od ranného středověku.Kmín známe především jako tradiční koření, ale méně se ví o jeho léčivých účincích. Kmín mletý nebo drcený přidáváme do všech polévek a jídel z „nadýmavých“ zelenin, tím předcházíme zažíva­cím potížím. Objem: 60ml

Kód: 028
Kmín římský
45 Kč

Navzdory českému názvu se nejedná o druh kmínu, ale o jiné koření z jiné rostliny z čeledi miříkovitých. Římský kmín je obvykle drobnější než kmín, ale hlavně má úplně jiné, hořké aroma, takže se jím nedá nahradit. Je však už v Česku běžně k sehnání. Jde o důležitou součást indické kuchyně a koření kari, kterému dodává jeho charakteristické aroma. Objem: 60ml

Kód: 026
Kopr
Kopr
Skladem
45 Kč

Bylina se používá především jako dochucovadlo k rybám a vařenému masu i syrové zeleniny, do mléčných omáček a polévek, pomazánek a salátů. Koprová nať je důležitou součástí jak bylinkového octa, tak nálevu na nakládané okurky, zelí a cibule. Pro zimní zásobu konzervujeme nasekané listy do soli či do octového nálevu. Objem: 60ml

Kód: 029
Koriandr
Koriandr
Skladem
45 Kč

U koriandru se sbírá plod a list. Koriandr podporuje tvorbu žaludeční šťávy, čímž příznivě ovlivňuje trávení. Čaj z koriandru pomáhá při bolestech břicha, pocitu plnosti či nadýmání; je doporučován též v čajové směsi s kmínem. Obklady z koriandru pomáhají při revmatických potížích kloubů. Objem: 60ml

Kód: 030
45 Kč

Objem: 60ml

Kód: 222
Kurkuma
Kurkuma
Skladem
45 Kč

Koření kurkuma je známá také jako indický šafrán. Obsahuje žluté barvivo kurkumin a také proto ji přidáváme jak do sladkých tak do slaných pokrmů k obarvení (rýže, polévky, brambory, těstoviny, omáčky, míchaná vejce, pečiva, těsta, ryby). Kuře, potřené práškem z kurkumy rozmíchaným v trošce oleje, získá při pečení lákavou kůrčičku. Objem: 60ml

Kód: 031
Libeček
Libeček
Skladem
45 Kč

Libeček lékařský (Levisticum officinale) je mohutná rostlina z čeledi miříkovité (Apiaceae), využívaná hlavně v gastronomii. Pěstuje se na zahrádkách jako koření. Ke gastronomii se využívají všechny její části. Listy jako koření do polévek, omáček, salátů, do pečení. Objem: 60ml

Kód: 032
Lněné semínko
45 Kč

Objem: 60ml

Kód: 059
Majoránka
Majoránka
Skladem
45 Kč

Majoránka se používá se jako koření na dochucování polévek, omáček a masitých jídel. Ve staročeské kuchyni je nezbytnou přísadou bramborové polévky (bramboračky) a bramboráku (cmundy). Díky svému blahodárnému účinku na trávení se přidává do pokrmů z luštěnin, zelí či jiných tučných jídel. Objem: 60ml

Kód: 033
Nahoru
Další produkty