Informace pro Vás


Jalovec mletý

Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení 1 hodnocení
 
 
Modro-černé plody svíravé chuti, běžně známé jako "jalovec", jsou příliš hořké, aby se jedly syrové a jsou obvykle prodávány sušené jako koření a použity k dochucení masa, omáček a nádivek. Jsou obvykle použity rozdrcené k uvolnění jejich chuti. Větvičky se používají k dochucení ginu. Objem: 83ml
Dostupnost Skladem
Cena 35 Kč
Počet (ks)

   

Kód produktu 024
Kategorie Koření jednodruhové
 

Modro-černé plody svíravé chuti, běžně známé jako "jalovec", jsou příliš hořké, aby se jedly syrové a jsou obvykle prodávány sušené jako koření a použity k dochucení masa, omáček a nádivek. Jsou obvykle použity rozdrcené k uvolnění jejich chuti. Větvičky se používají k dochucení ginu. Ve skutečnosti slovo 'gin' pochází z francouzského slova pro jalovcové bobule, genièvre, což je název pro gin ve Francii. Tradiční slovenský alkoholický nápoj, borovička, je také vyroben z plodů jalovce.

Vzhledem k tomu, že jalovcové bobule mají silnou chuť, by měly být používány šetrně. Obvykle se používají pro zvýšení masa s výraznou chutí, jako jsou pokrmy z divočiny. Ve Finsku je jalovec používán jako klíčová součást výroby Sahti, tradičního finského piva.

 
 

Přihlášení

Nemůžete vyplnit toto pole
 

Dotazník

Jak se Vám líbí náš e-shop?
Počet hlasů: 93