Kmín římský

2 hodnocení

Navzdory českému názvu se nejedná o druh kmínu, ale o jiné koření z jiné rostliny z čeledi miříkovitých. Římský kmín je obvykle drobnější než kmín, ale hlavně má úplně jiné, hořké aroma, takže se jím nedá nahradit. Je však už v Česku běžně k sehnání. Jde o důležitou součást indické kuchyně a koření kari, kterému dodává jeho charakteristické aroma. Objem: 60ml

Dostupnost Skladem
Kód: 026
45 Kč
Kmín římský
2 hodnocení
5,0 2 hodnocení

Navzdory českému názvu se nejedná o druh kmínu, ale o jiné koření z jiné rostliny z čeledi miříkovitých. Římský kmín je obvykle drobnější než kmín, ale hlavně má úplně jiné, hořké aroma, takže se jím nedá nahradit. Je však už v Česku běžně k sehnání. Jde o důležitou součást indické kuchyně a koření kari, kterému dodává jeho charakteristické aroma. 

Ve středoasijských zemích bývalého SSSR se nazývá zira a jeho typické použití je v plovu, v Česku někdy nazývaném pilaf. V indonéské kuchyni se nazývá djintan.Na Balkáně /Bulharsko se nazývá kimion, používá se ke kořenění mletých mas kebabčet, jinak do místních salámů a klobás. Stejně tak ve Středomoří do salámů tzv. italského typu.