Jalovec celý
Modro-černé plody svíravé chuti, běžně známé jako "jalovec", jsou příliš hořké, aby se jedly syrové a jsou obvykle prodávány sušené jako koření a použity k dochucení masa, omáček a nádivek. Jsou obvykle použity rozdrcené k uvolnění jejich chuti. Větvičky se používají k dochucení ginu. Objem: 60ml
Modro-černé plody svíravé chuti, běžně známé jako "jalovec", jsou příliš hořké, aby se jedly syrové a jsou obvykle prodávány sušené jako koření a použity k dochucení masa, omáček a nádivek. Jsou obvykle použity rozdrcené k uvolnění jejich chuti. Větvičky se používají k dochucení ginu. Ve skutečnosti slovo 'gin' pochází z francouzského slova pro jalovcové bobule, genièvre, což je název pro gin ve Francii. Tradiční slovenský alkoholický nápoj, borovička, je také vyroben z plodů jalovce.
Vzhledem k tomu, že jalovcové bobule mají silnou chuť, by měly být používány šetrně. Obvykle se používají pro zvýšení masa s výraznou chutí, jako jsou pokrmy z divočiny. Ve Finsku je jalovec používán jako klíčová součást výroby Sahti, tradičního finského piva.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.